torsdag 12 augusti 2010

Storstadssemester

Med två små gryn i båten får vi se oss om efter underhållning på deras nivå. Tivoli och Zoo i Köpenhamn hade vi planerat in sedan tidigare, till Milou och Millas förtjusning.
Från Flakfortet fick vi ca en och en halv timma på Öresund i strålande solsken. Vi valde Kalkbrännerihamnen i norra Köpenhamn. Hamnavgift: 155 Dkr + ett danskt fenomen som heter Miljöavgift på 25 Dkr/dygn. Undrar vad de pengarna går till..? Det såg precis likadant ut som i vilken hamn som helst, gamla färgburkar och tomflaskor låg spridda här och var. Som i vilken hamn som helst utan miljöavgift. Tror faktiskt att man försökt ursäkta sina dyra hamnavgifter så här i stället. Men det kanske är så att man som västerländsk medborgare ska känna extra skuld till världsklimatet...? Nu med climategate och allt, kanske vi bör omvärdera vad våra myndigheter tycker att vi ska göra. Göra om och göra rätt i stället.

Vi ger er en liten bildkavalkad från Tivoli, djuren på Zoo och två söta tjejer som för första gången fick prova teatersmink, kanske inte den sista..


Före..
och ett mycket förvånat Kattefter..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar