lördag 7 augusti 2010

Det blir visst aldrig som man vill.

Hej och hå nu var vi på böljan den blå. Vi kom inte till Flakfort. Det låter lite som sagan om skräddaren som skulle skulle sy en rock. Det blev bara en tummetott. Ja ja, vi kom i vart fall till Sletten i Danmark. En otroligt mysig hamn, ganska nära Louisianas konstmuseum. Dit sticker vi i morgon tror vi. Innan vi kom till Sletten var vi en sväng in om Humlebaek. Trevlig den hamnen också, men där fanns ingen plats. Jo det fanns plats, men ingen vill flytta på sig så det blev en. Man ville visst ligga på 2 platser, för att vara på den säkra sidan. Helen frågad en Tysk om han inte var villig att flytta 1 eller 2 meter så kunde han få trevliga båtgrannar. Han glodde bara surt och virrade på huvudet. Nej nej, har man fixat en plats så har men. Har man fixat två så kan man vara kung i hamnen. Dessutom hade han en liten båt på typ 6 meter, och låg på plats som hyser betydligt större båtar.
Seglingen hit var inte helt utan problem. När vi skulle sätt segel utanför Norra hamnen, så gick genuaskotet åt he**ike. En karbinhake som ska tåla 1.5 ton vred sig som en mask. Genuan fladdrade för fri vind, och vågorna gick krabba, på väg ut ur hamnen. Fick krypa ut på bogsprötet i gungande sjö, för att surra den innan den gick sönder. Helen styrde och ungarna skrek. Kul!
 Åter till vår övernattningshamn. Det kan bli väldigt spännande i natt om vi har otur. Platsen som är grön/ledig var den enda plats som fanns här. På skylten stod det att ägaren skulle komma tillbaks i dag kl 16.00.
Han har inte kommit än, så vi hoppas inte han seglar in i natt, när vi sover som bäst. Har varit med om det en gång tidigare, och man är rätt förvirrad i mörkret på däck, innan man fattat att man ska flyta till annan plats.
Nu är det så att det inte finns någon, så vi får väl ankra upp utanför hamnen. Ingen har sagt att det ska var lätt att segla på semester. Och stressa av, det får man aldrig. Vi biter bara i det sura äpplet i så fall, och tycker att det är så skönt med semester.
Vi återkommer med ny rapport i morgon, kanske några nya figurer dyker upp i hamnen. Träffade på några traditionella sk. hamnfyllon när vi rekade hamnen. Dom brukar alltid vara pigga på upptåg framåt eftermiddagen, när man sköljt igenom struparna. Det kan bli spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar