fredag 13 augusti 2010

Fotbolls kommun med känsla för HIF

Ja då var man i nästa hamn. Bröndby. Vi har legat en natt redan, och det var ett hel*i*es oväder. Störtregnade hela natten. Annars en mycket trevlig hamn, med gästvänliga människor. I dag ska vi köra tvättmaskin i klubbhuset, och pappan/skribenten ska cykla in till by för att handla. En bit på 3 km, med lånad cykel. Dom lånar ut det gratis i hamnen. I morse var vi i hamnkiosken och köpte nybakat bröd. Fin service till oss båtfolk.

Som alla fotbollsintresserade känner till är Bröndby och HIF starkt kopplade med varandra genom åren. Brönby har haft många spelare från HIF, och även tränaren Åge Harede, som fick HIF till SM guld. Har inte full koll hur det gick för Bröndby när Åge var tränare här. Vet att han tog med sig Mattias Jonson hit.
Andra som spelat i Bröndby som också spelat i HIF är: Marcus Lantz, Babis Stefanidis, Andreas Jacobsson och som tidigare nämnts Mattias Jonson. Ja då förstår man varför det gått så bra för Bröndby, eller hur?

Seglingen hit från Köpenhamn var stilla och lugn. Blåste inte mer än ett par tre s/m. Hjälpte till lite med motorn så vi kunde komma i hamn innan mörkret. Inseglingen till Bröndby är kantad långa sträckor med drivgarn. tror inte det är tillåtet i Sverige nu längre. Viktigt att man var på sin vakt så att man inte seglade in i dessa. I så fall skulle det blivit stora problem med nät i propeller och roder. Då vill man inte segla i mörker. Halvvägs så visade svenska flottan upp sig. Flottans nys stealth fartyg Visby och Härnösand gick sakta på redden utanför Köpenhamn.


http://www.youtube.com/watch?v=VlcZh7JfAS8

I hamnen kunde man skymta amerikanska fartyg som stoltserade med stjärnbaneret i aktern. Kanske svenskarna vill visa upp sina "osynliga" fartyg för jänkarna. I vart fall med vår radar var dom helt osynliga, och den brukar visa ganska mycket tycker jag. En fiskmås på en 300-400 meter har vi lyckats fånga in på skärmen vid lugnt väder. Så visst fungerar det. Det meddelar vi försvarsmakten. Men man kanske inte intresserar sig för fiskmåsar. Själv är vi mest intresserade av att synas så bra som möjligt. Ett bra sätt är att rota fram en rulle foliepapper, och linda in så mycket som man kan av båten. Då blir den STOR för en radar. Skämt åsido, man får göra så gott man kan när man vet det är fartyg runt om oss. Vi kan också kolla på AIS på nätet. Där ser man nästan live var alla fartyg finns. http://www.marinetraffic.com/ais/se/default.aspx?level0=100
Nu planerar vi morgondagen att komma till Rödvig. En sträcka på ca. 25 sjömil. Kommer väl att ta ca. 4-4.5 timmar att ta sig över Kögebukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar