måndag 9 augusti 2010

Ett flygplan var annan minut

Då var man då på Flakfort. Ön som skulle angöras redan första dagen på vår semester.


Flygplanen till och från Kastrup går rakt över ön på låg höjd. Känns som en semesterö neråt någonstans, där flygplanen gick rakt över badstranden med badande badgäster. Har bara sett det på bild, men vet inte var det var. Så kändes det när vi anlände, lite exotisk semester känsla. Bara flygfotogendoften som saknas. Planen kommer med ungefär 2 minuters intervall. Så man får passa på att prata i mellan planen. Kanske bra? Man får tänka på vad man säger mellan planen. Samtidigt så blir det inte så mycket sagt. Men det gillar familjen. Pappan i den här familjen är rätt så pratig av sig. Så man märker att mungiporna höjts i familjen. Kanske det är lekplatsen.

 
Seglingen från Sletten gick fint i fin vind på mellan 5-8 m/s. Vi seglade latsegling med bara genua ute. Trots detta, så loggade vi mellan 5-7 knop. Båten går ju bäst på halv vind, så det passade ju perfekt.


Ön är ju ett gammalt militärfort från början av 1900-talet. Ändå ser det nästan nybyggt ut. Otroligt väl bevarat.




En otroligt fin ö, med fantastiskt fina lokaler, som toaletter och gemensamhetsutrymmen. Även en mycket fin restaurang med moderata priser. Men tyvärr inte öppen på Måndagar, så vi fick fixa käket själv. Det blev stekta korvbitar med bacon och köttbullar. Till detta pastaskruvar, och rött vin. Vatten till ungarna.
Under seglingen hit mötte vi massor av gamla skepp. Ett par låg uppankrade utanför Köpenhamns redd. Har aldrig sett så många gamla fartyg som i år. Verkar vara en ny hype. Alla ska ha gamla skepp. Kan bli en fin tradition. I morgon ska man ta och duscha. Heléne och barnen passade på innan dom stängde.  Vi ska försöka ta oss över till Köpenhamn i morgon. Vet inte vilken hamn än. Vi får kolla med folk vad som är bra. Folk har ju olika behov. Supande, lugn och ro, barnfamiljer, snåljåpar och så sådana som gillar att visa upp sig. Ja... vi är väl barnfamilj och får hitta något passande. På Onsdag ska det bli busväder så vi vill gärna över tills dess. Vi ska gå på Zoo och Tivoli, så ungarna väntar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar