måndag 16 augusti 2010

Blåsigt värre och muskelbristning

Ligger kvar efter en mycket blåsig natt. Ett oväder drog in i natt över hamnen. Vindar upp till  18 m/s uppmättes av vårt vindinstrument. Inte mycket sömn i en våldsamt ryckande och gungande båt. Gick upp i natt innan  det blev som värst, för att lägga extra förtöjning, som säkerhet. Kravlade mig fram på däcket, inte så mycket pga. vinden, utan en muskel som jag skadade när vi lade till i går. Troligen har ett muskelfäste i knävecket skadats, eller en rejäl bristning i övre delen i vaden skett. Allt hände när vi skulle lägga till. Jag gick akteröver för att lägga om förtöjningarna om stolparna som fanns. Fastnade med foten samtidigt som jag föll framåt. Inget farligt alls, om det inte varit för att foten satt fastkilad mellan mantåg och förtöjningspollare. Det gjorde inte alls ont, men kändes riktigt obehagligt. Kände direkt att något slets sönder i trakten kring knävecket. Kändes som man drog i sönder deg. Först segt sen gick det av, och motståndet släppte. Det brände till till lite grand. Men inget allvarligt. När vi senare skulle gå upp till restaurangen för att äta, började smärtan komma. Kunde inte gå på benet, och det dunkade i vaden. Heléne som är van vid skador i muskler och ligament sedan sin tid som gymnast, visste vad som måste göras. Linda hårt med elastisk binda, kyla ner och högt läge i par dagar. Allt för att inte blödningen ska bli värre. På kvällen gick inte benet att stödja på i sträckt läge. Så nattens övning med förtöjningen var lite jobbig. Under natten som båten gungade fick man kila fast sig så gått det gick. Bara för att man inte skulle stöja sig med benet. Nu på eftermiddagen känns det faktiskt bättre.

Vi får se hur det känns framöver, och om vi fortsätter. Vi hade ett snack i morse om hur vi ska göra. Det är trots allt jag som måste ta de viktiga besluten på båten, och vidare färd. Heléne saknar både styrka och kunskap om det behövs, så säkerhetsmässigt är det inte ett svårt beslut. Tråkigt men nödvändigt. Vårt alternativ är att gå norröver igen, och stanna kanske i hamnar som är närmre hemmet. I sundet på den danska sidan finns hamnar nästan varje sjömil. Då blir det inte så jobbigt om oväder kommer över oss, och dem tycks just nu ligga som pärlband. Typiskt varannan dags väder de senaste dagarna, och framåt.

Kan bli bra ändå faktisk, fast ändrade planer. det finns massor av mysiga danska hamnar i sundet som vi aldrig besökt.

Just nu så är Heléne med barnen i Köge, på ett vattenpalats som ska vara fint. Trevligt för barnen, och inte instängda i båten under busväder. Dem tog tåg och buss dit, för det var ombyggnad av rälsen. Så det tog lite längre tid än beräknat. Hon lovade också att titta om hon kunde hitta ett sånt där skydd man har över lår och knän. Är väl gjort i nå´t neopren material tror jag. Är väl samma material som i våtdräkter. Tror man hittar det i sportbutiker. Kan bli bra stöd. Själv sitter jag i båten och ska försöka ta mig upp till duschen.  Tar ett par glas vin innan jag går upp. Det hjälper säkert mot onda ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar