söndag 8 augusti 2010

Härligt regn och konstintresserade ungar

Nu har vi varit med ungarna på Louisianas konstmuseum. Mycket intressanta iakttagelser som förälder. Barnen totalt ointresserade av Munch och Andy Warhol. Vi försökte verkligen att få dem att titta på alla de fina konstverk som alla verkade tycka. Massor av konstkännare gick runt och analyserade och viskade. Så gjorde inte vi. Vi jagade runt 2 vilda barn som skrek och busade, och tyckte att konst ska levas ut i känslomässiga ovationer. Föräldrar som hela tiden jagar runt sina barn, och försöker få dem att skruva ner volymen på  upplevelserna, är skittråkiga.

En mamma som totalt gett upp

Som tur hittade dom,  med föräldrars hjälp ner till barnavdelningen. Där ville man spela ut sitt konstnärliga register med färg och lera.





 Givetvis så måste man klä in sig i plastat tyg, för att föräldrarna inte skulle bli helt skogstokiga. Efter en stunds fundering, så förstår vi att barnen är en ny ism på spåren. Vet inte hur många ismer som de gått igenom, men betydligt fler än föräldrarna tydligen. Mycket kladd blev det med färger i vart fall. Efter en ordentlig avtvagning med tvål och vatten gick vi på restaurangen för att fika.

God macka med parmaskinka cch currykyckling.
Dagen har i vart fall varit rejält blöt. Det har regnat i stort sett hela dagen. När vi återkom från museet så gick vi till hamnrestaurangen och drack en öl och ett par glas vin. En otroligt mysig atmosfär med hyggliga priser. Maten tycktes vara mycket bra enl. vår båtgranne. Får prova den en annan gång.

Kö till dryck och mat

I morgon ska vi försöka komma till Flakfort. Vi får se hur väder och vind vill att det ska bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar